Προκατασκευασμένος σχεδιασμός: Νέα Αρχιτεκτονική πέρα ​​από τη στέγαση

1
Προκατασκευασμένος σχεδιασμός: Νέα Αρχιτεκτονική πέρα ​​από τη στέγαση

Ο Architizer είναι ενθουσιασμένος που ανακοινώνει τους νικητές των 10ων Ετήσιων Βραβείων A+. Θέλετε να κερδίσετε παγκόσμια αναγνώριση για τα έργα σας; ο 11ο Ετήσιο Βραβείο Α+ Το πρόγραμμα ξεκινά στις 17 Οκτωβρίου.

Ενώ η αποτελεσματικότητα μπορεί να φαίνεται σε αντίθεση με τον υπέροχο σχεδιασμό, μερικές από τις καλύτερες αρχιτεκτονικές συναρμολογούνται γρήγορα και όμορφες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα προκατασκευασμένα έργα, εκείνα τα κτίρια και οι κατασκευές που κατασκευάζονται τμηματικά για να επιτρέπουν τη γρήγορη ή εύκολη κατασκευή. Ενώ η προκατασκευή είχε μια αργή έναρξη και υιοθέτηση, αυτό αρχίζει να αλλάζει. Κοιτάζοντας μπροστά για να δούμε τι μας περιμένει, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο The Future of Architecture για μια ολόκληρη εβδομάδα αυτόν τον Σεπτέμβριο. Η εικονική εκδήλωση, Future Fest, θα είναι 100% δωρεάν.

Εγγραφείτε στο Future Fest

Η προκατασκευή είναι ένας τύπος κατασκευής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μεγάλη ποικιλία υλικών και μορφών. Ωστόσο, μέχρι τώρα, έχει χρησιμοποιηθεί συχνότερα σε κατοικίες για ιδιώτες πελάτες. Αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση τα όρια του δυνατού με την προκατασκευή και σήμερα, αρχιτέκτονες και σχεδιαστές αγκαλιάζουν αυτήν την τεχνική κατασκευής μαζί με εργολάβους και κατασκευαστές σε όλες τις τυπολογίες κτιρίων. Από σχολεία και πολιτιστικά έργα μέχρι εμπορικά κτίρια, τα παρακάτω έργα απεικονίζουν τις δυνατότητες προκατασκευής σε όλο τον κόσμο.


Vendelsö Hage Preschool

Από LINK Architecture, Στοκχόλμη, Σουηδία

Σε συνεργασία με μια σειρά εταιρειών, το νηπιαγωγείο Vendelsö Hage κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας τεχνολογία παθητικής κατοικίας με προκατασκευασμένες μονάδες. Το καθήκον ήταν να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του προγράμματος προσχολικής ηλικίας, να δημιουργηθεί ένας ελκυστικός σχεδιασμός, ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον για παιδιά και δασκάλους καθώς και μια καλή οικονομία έργου. Οι ενότητες του Friendly Buildings μπορούν να σχεδιαστούν για να ταιριάζουν ειδικά σε διαφορετικές απαιτήσεις όσον αφορά το πρόγραμμα και το σχεδιασμό.

Το έργο πραγματοποιήθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, με λιγότερο από ένα χρόνο να έχει περάσει από το πρώτο σκίτσο προτού εγκατασταθεί και λειτουργήσει το νηπιαγωγείο. Ένα από τα πλεονεκτήματα των προκατασκευασμένων πλαισίων είναι ότι οι εργασίες στο οικόπεδο και στο κτίριο μπορούν να γίνονται παράλληλα, γεγονός που επιταχύνει ολόκληρη τη διαδικασία κατασκευής.


Bard Media Lab

Από MB Architecture, Annandale-on-Hudson, NY, Ηνωμένες Πολιτείες

Με γνώμονα τόσο την επαναχρησιμοποίηση όσο και την προκατασκευή, αυτό το Media Lab είναι κατασκευασμένο από τέσσερα ανακυκλωμένα δοχεία αποστολής. Εγκαταστάθηκαν σε μισή μέρα στη μέση της πανεπιστημιούπολης, κοντά σε μια αίθουσα συναυλιών Frank Gehry, ολοκληρώθηκαν πλήρως όπως φαίνεται και λειτουργούσαν πλήρως σε μερικές εβδομάδες.

Η διάταξη διπλού πλάτους, διπλού ύψους αποδίδει έναν κύριο χώρο πλάτους 15′, ύψος 17′ και ένα γραφείο δεύτερου ορόφου. Το έργο προκατασκευάστηκε, παραδόθηκε και τοποθετήθηκε σε μισή μέρα. Ως πρωτότυπο, προσφέρει σε σχολεία και πανεπιστήμια μια προσιτή λύση για τις επείγουσες ανάγκες τους σε χώρους τάξης, ενώ παρέχει ευέλικτο χώρο για διάφορα προγράμματα και εκδηλώσεις.


Λαϊκός Σταθμός

Από το People’s Architecture Office, Yantai, Κίνα

Το People’s Station είναι ένα πολιτιστικό κέντρο που σχεδιάστηκε για να αναζωογονήσει την περιοχή Kwan-Yen του Yantai. Το κτήριο βρίσκεται λίγο πιο πέρα ​​από την άκρη της επιχειρηματικής περιοχής. Με μεγάλες ανοιχτές εισόδους, ημιυπαίθριους χώρους και τμήματα ανυψωμένα πάνω από το έδαφος, το κτίριο λειτουργεί ως σύνδεσμος που προσκαλεί τους επισκέπτες να εξερευνήσουν τον ιστορικό πυρήνα της πόλης. Το έργο ακολούθησε ένα ασυνήθιστα σφιχτό χρονοδιάγραμμα. Με τη χρήση ιδιόκτητου προκατασκευασμένου συστήματος σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ο Λαϊκός Σταθμός σε τρεις μήνες συνολικά.


Γυμνάσιο Braamcamp Freire

Από CVDB arquitectos, Pontinha, Πορτογαλία

Επανεξετάζοντας τα προκατασκευασμένα στοιχεία καινούργια και παλιά, το δευτεροβάθμιο σχολείο Braamcamp Freire βρίσκεται στην άκρη του ιστορικού κέντρου της Pontinha, στη Λισαβόνα. Το σχολείο είναι μέρος του αστικού ιστού της Ποντίνχα, με εξαίρεση το βόρειο όριο που βλέπει σε μια μη κτισμένη κοιλάδα. Η Σχολή χτίστηκε αρχικά το 1986, με πέντε τυποποιημένα προκατασκευασμένα περίπτερα. Το έργο προτείνει την αναδιάρθρωση της τυπολογίας των διάσπαρτων περιπτέρων σε ένα ενιαίο κτίριο, για τη σύνδεση όλων των περιπτέρων μέσω χώρων εσωτερικής κυκλοφορίας. Ταυτόχρονα, οι προσόψεις του σχολείου κατασκευάζονται ουσιαστικά in situ εκτεθειμένο σκυρόδεμα και προκατασκευασμένα στοιχεία σκυροδέματος, για την ελαχιστοποίηση του κόστους συντήρησης.


The Shed Healdsburg

By Jensen Architects, Healdsburg, CA, Ηνωμένες Πολιτείες

Πιέζοντας τα όρια του προκατασκευασμένου σχεδιασμού, το The Shed οραματίστηκε ως ένα σύγχρονο γκαζόν, όπου οι άνθρωποι συγκεντρώνονται για να μοιραστούν φαγητό, ιστορίες και τοπική γνώση. Αυτή η μοντέρνα ερμηνεία της παραδοσιακής τυπολογίας του αχυρώνα στεγάζει ένα καφέ στην αγορά, ένα εμπορικό κατάστημα και έναν χώρο συσκέψεων. Η βιωσιμότητα είναι κεντρική στη σχεδίαση, η οποία ενσωματώνει μια προκατασκευασμένη μεταλλική κατασκευή με αποδοτική χρήση πόρων, θερμικά αποδοτική μόνωση μεταλλικών πάνελ επένδυσης και φυσικά αεριζόμενο εσωτερικό. Οι γυάλινες γκαραζόπορτες σε δύο επίπεδα ανοίγουν το εσωτερικό προς την ύπαιθρο, συνδέοντας τους επιβάτες με την αστική ζωή μπροστά και με τον ανακαινισμένο παραποτάμιο βιότοπο δίπλα στον κολπίσκο κατά μήκος της δυτικής πρόσοψης του κτιρίου.


BC Passive House Factory

Από την αρχιτεκτονική hemsworth, Pemberton, Καναδάς

Σχεδιασμένο για να είναι ένα έργο επίδειξης, το BC Passive House Factory είναι μια κατασκευή από ξύλο. Ο πελάτης ανέθεσε ότι ο σχεδιασμός και η κατασκευή της νέας του εγκατάστασης πρέπει να αποτελεί παράδειγμα της επένδυσής του σε προκατασκευασμένο ξύλο που είναι ενεργειακά αποδοτικός, υγιής και βιώσιμος. Η κύρια δομή του κτιρίου είναι στύλος και δοκός από μασίφ ξύλο (SPF), τοίχοι από πλαστικοποιημένο ξύλο, όλα κατασκευασμένα στη British Columba. Χρησιμοποιώντας αυτό το προκατασκευασμένο σχήμα, η υπερκατασκευή του κτιρίου ανέβηκε σε μόλις οκτώ ημέρες. Τα παράθυρα 360 μοιρών προσφέρουν φυσικό φως της ημέρας και θέα στα γύρω βουνά στον χώρο του καταστήματος.


VDC

Με περίληψη, Vale de Cambra, Πορτογαλία

Ως ανάπτυξη μικτής χρήσης, το στούντιο SUMMARY αποκάλυψε το έργο VDC χρησιμοποιώντας προκατασκευασμένα και αρθρωτά συστήματα κτιρίων. Οι απαιτήσεις για αυτό το έργο καθορίστηκαν από την αρχή: η κατασκευή θα πρέπει να είναι γρήγορη, οικονομικά αποδοτική και μεταβαλλόμενη με την πάροδο του χρόνου, γεγονός που ώθησε το στούντιο να χρησιμοποιήσει προκατασκευασμένα στοιχεία και να αφήσει μέρη του έργου απροσδιόριστα, υποθέτοντας την αμεσότητα, την ευελιξία και τη βελτιστοποίηση πόρων ως βασικά θέματα. Η στρατηγική ήταν να δημιουργηθεί ένα ισόγειο για το πρόγραμμα πολλαπλών υπηρεσιών που συνδέεται με τον δημόσιο χώρο, στεφανωμένο από τις επιμέρους μονάδες. Το ισόγειο διαμορφώνεται από προκατασκευασμένες πλάκες και δομικά πάνελ στην εξωτερική περίμετρο.

Ο Architizer είναι ενθουσιασμένος που ανακοινώνει τους νικητές των 10ων Ετήσιων Βραβείων A+. Θέλετε να κερδίσετε παγκόσμια αναγνώριση για τα έργα σας; ο 11ο Ετήσιο Βραβείο Α+ Το πρόγραμμα ξεκινά στις 17 Οκτωβρίου.

Schreibe einen Kommentar